dijous, 13 de maig del 2010

Pocasoltades


Aquest article ens el publicava el diari del Baix Penedès del divendres passat (gràcies). Són respostes al senyor Bonilla que va passar de dirigir una associació de veïns a entrar a governar amb el PSC i ara sembla tenir un greu problema de memòria i de principis.

A mí, que aquest senyor digui que la seva misió era fer fora Parera del govern i que les associacions que vam coordinar la manifestació del propassat 3 d'abril volem entrar a l'ajuntament em sembla molt vergonyós. Es una pocasoltada com una catedral pel senzill fet que parla de coses que es contradiuen en sí mateixes i que, a més a més, va en contra de tot alló que deia anys enrera.

En Bonilla ha oblidat el seu passat com a cap d'una associació de veïns? No pot ser que algú que protestava per la inseguretat ciutadana ara no obri la boca al veure l'estat en que es troba aquesta, no pot ser que es cometin furts, robatoris amb força, que els veïns no parin de queixar-se, que fins i tot jo hagi pujat al mirador i hagi vist el panorama que hi ha allà i aquest senyor mantingui el silenci davant de tot el que hi ha. Se li ha acabat l'esperit reivindicatiu? Li ha canviat la manera de pensar? O senzillament rep consignes que ell repeteix al peu de la lletra?

El que passa és que desprès de lo malament que ho estan fent, especialment amb el POUM, ara es donen compte de que aquell senyor al que fa poc van fer fora (felicitats "misión cumplida") en Parera, suposa un problema per ells i li han de tirar a sobre totes les culpes del que ells han provocat. Es una forma molt trista de fer política i de faltar a la veritat, ja que no oblidem que l'enemic de Acció Ciutadana era en Manuel Romero per corrupte (paraules seves) i el pacte d' ADMC amb el govern de llavors. Així que no s'enten que ara el pacte ADMC amb el govern d'ara ja li estigui be a Bonilla i que li sembli perfecte que en Romero cobri el sou que cobra i a sobre sigui el cap de l'ADMC.

Ahir van venir els de la tele a recollir una queixa que jo mateixa havia formulat ja fa molts mesos sobre els rètols dels carrers que no es veuen. En Bonilla, regidor de les urbanitzacions, no ha dit ni una paraula sobre el tema. A Segur és molt possible que desprès de les vergonyoses imatges que s'han vist mentre pintàvem cartells un grup de veïns, cosa que fa setmanes que fem, el responsable es decideixi a posar cartells nous. Però a les urbanitzacions seguiran amb cartells dels temps de Franco i coses pitjors? Perquè no diu res? Perquè no ha fet res? S'ha acabat l'esperit reivindicatiu i també s'ha acabat la preocupació pels veïns?. Potser està molt ocupat rebent consignes del que de ha de dir i per això no ha tingut temps per coses més importants.

Pocasoltades li diuen a això. La política és una altre cosa.