dimarts, 9 de març del 2010

La Censura Preventiva

Com a presidenta de AVSU espero encara que l'ajuntament es digni rebre'ns des de fa "només" tres anys, malgrat haver presentat les instàncies corresponents. Con a membre de la plataforma no al poum, espero que responguin encara una instància que van denegar abans de ser presentada (és surrealista, però així funciona aquest govern). I el grup d' ICV ha emès un comunicat del que hem faig ressó, perqué va en la mateixa linea. Indignant.


Fa ja mes d’un mes, que hem demanat accés a la radio municipal per explicar les nostres al·legacions al POUM.

Ho hem demanat mitjançant instancia i dirigida al director de l'emissora Sr. Eloy Roca i a l'Alcalde de Calafell Sr. Jordi Sánchez.

La resposta a hores d'ara és inexistent.

No és la primera vegada que existeix un silenci administratiu a les nostres peticions.

La nostra exclusió ha estat la nota dominant d’un equip de govern que repetidament es mostra poc dialogant i que en el tema de drets i participació està aplicant les tesis d’una “censura preventiva”.

En aquest moment aquesta censura l’aplica per la nostra solidaritat amb els afectats d’un POUM alegrement re-qualificador i per la insistència d’ICV a generar alternatives a un creixement desequilibrant, al tipus d’urbanisme expansiu i al model de ciutat dels grans cops d’efecte (com la construcció d’un Palau de Congressos ), però que ignora els dèficits urbanístics més urgents, com l’estat mateix dels carrers.

Pensem que aquest silenci, es deu principalment, perquè no existeix argumentació políticament acceptable, que justifiqui la nostra exclusió i pretén impedir que la ciutadania escolti les nostres propostes i alternatives, pensant que el temps refredarà les nostres pretensions

Des del nostre punt de vista pensem que el procés d’al·legacions no pot tancar el de participació ciutadana i més en un moment de crispació evident, en el que el debat d’idees es tant necessari.

Per això defensem el dret d’utilització dels mitjans i la necessitat d’aquest mateixos a obrir-se cap a les entitats ciutadanes crítiques amb el POUM, que també han sol·licitat espai propi en l’emissora, com l’Associació de veïns AVSU.

En aquest sentit pensem que es una oportunitat per Calafell Ràdio jugar un paper constructiu, per tal de mostrar la realitat de la ciutat i aconseguir punts de trobada i debat, sobretot com l’eina que ha de representar independència i pluralisme.

Calafell viu un moment d’anormalitat política, des d’ICV fem una crida a rebaixar el clima de tensió existent i començar des de cero, que vol dir començar un nou procés amb la intenció d’arribar a un ampli consens social entorn al model de ciutat que desitgem els veïns i veïnes de Calafell.

Aquesta etapa de convertir conflicte en diàleg, només és possible, si l’equip de Govern Municipal retira el total d’afectacions del POUM i obre una nova revisió del Pla Urbanístic.

En aquest sentit esperem que la contracultura de la censura preventiva no s’instal·li definitivament en la nostra localitat i que el procés de participació ciutadana continuï endavant.

Exigim el dret democràtic a expressar-nos en els medis de comunicació públics, que el silenci administratiu sigui l’excepció, no la norma, en la defensa de la pluralitat d’idees i opinions.


Calafell a 7 de Març Agrupació local ICV Calafel