dimecres, 17 de març del 2010

Sentit comú i Solidaritat


El proper dilluns, 22 de març a 2 quarts de vuit de la tarda, al Bar Coral, es farà una roda de premsa per tots els mitjans que estiguin interessats, en la cual les asssociacions de veïns, representatnts de grups d' afectats i el cap de la plataforma que organitza la manifestació del dia 3 d'abril, diran la seva, direm la nostra. Ho fem perque l' ajuntament no ens ho ha permés i perque confonen presentar al·legacions amb participació ciutadana. Perque parlen de transparència i comunicació però només parlen, res més. No. Això no funciona així en democràcia.

Aquest ajuntament tan poc dialogant que estem patint, de cop i volta fa un plè extraordinari amb caràcter d'urgència, de cara a rentar la seva imatge i tractar de desactivar una concentració, la del dia 3 d'abril. I han mogut tots els fils possibles. Ho tenen magre. S'enfronten a dos enemics formidables: el sentit comú i la unitat.

Diuen que el POUM és el tema de moda i tothom s'apunta al carro. Be, no és pas una qüestió de moda sinó de sentit comú. Mireu sinó com està l' àmbit de blocs calafellencs i la inmensa majoria en parlen del tema POUM negativament vers l'ajuntament.
  • manca de transparència
  • manca de diàleg
  • desviar l'atenció dient que els blocs estan manipulats i dirigits per CiU (veure bloc de Joan Olivella)
  • dir que la manifestació la orqueten grups amb interessos politics quan és al revés, són els veïns els que han convidat els grups polítics perqué comparteixen interessos comuns
  • denegació d'instàncies per anar a la ràdio, la censura preventiva que diu ICV i feia ressó fa poc.
  • han fet cremar els telèfons per trucar veïns dient-los que les desafectacions dels sectors en el plè extraordinari ja no li donen sentit a la concentració...
Podria explicar-ne moltes més, però seria repetir quelcom que ja s'ha dit als blocs i que el veïnat de Calafell, resident o no, coneix perfectament gràcies al treball de tots a internet, a la premsa, a la tv... és un no parar per part d' associacions de veïns, de plataformes (totes hi seran a la manifestació), d' afectats i de particulars solidaris que creuen en el "avui per tú, demà per mi".

Com a presidenta d' AVSU, associació veinal que funciona des del 2008 i encara esperem que l'ajuntament es digni a rebre'ns, només puc dir que n'estic molt orgullosa del sentit comú dels veïns, de la unió que ha generat aquest poum. Una de les coses més maques que no em canso d'escoltar és "això ha servit per coneixer bona gent i per unir-nos". I és cert, podria dir noms i la llista seria interminable, de persones que he conegut en les succesives reunions, presentacions i actes; tots ciutadans que tenien aquella inquietut del moviment associatiu, la llavor del treball en comunitat però no s'havien posat encara en marxa.

I aquest POUM ha generat un corrent d' unió entre tots, particularment a Segur, on fins ara alguns creien que es podia fer el que volguessin perquè erem "un càncer que s'havia d'extirpar" i una zona en la que no estàvem units. Dons resulta que no, ben al contrari: sabem que a la concentració vindràn grups polítics, evidentment, però també moltes persones que no estan afectades pel POUM, que ho faran únicament per solidaritat, per unió.

Per sentit comú.