dimecres, 10 de febrer del 2010

Corrupció

L'any 2006, a Espanya, es transformava una superficie de sól equivalent a 3 camps de futbol.cada dia. Feu números passats a Ha. Els resultat és esfereïdor.

Ara paguem les conseqüències de tot aquell paradís del totxo, recolçat pel govern, finançat pels bancs i sofert pels que creien que allò podria durar per sempre i es van hipotecar fins a les celles. Alertes de Google Calafell = tot de gent que vol vendre el seu apartament o torre com sigui + puja el volum d'anuncis de prostitució + les notícies sobre el futur econòmic fan por.

Però hi ha quelcom pitjor. En aquell laberint de comissions, sobres sota mà, requalificacions, "pelotazos" i amiguisme polític la corrupció es va instal.lar com feia anys que no es veia. Avui dia està començant a destapar-se tot. Cubelles, Cunit, investigats per la fiscalia. Aquí mateix, al costat nostre.

La política (del grec πολιτική "política", i aquest de πόλις "ciutat") s'ha d'entendre com l'activitat dels que obtenen un poder dedicat a un fi que es vincula al bé o amb l'interès general o del poble. Lògicament, en el moment que algú prevarica, s'aprofita del poder en benefici propi i es torna corrupte trenca la base d'allò per lo que va ésser escollit i es converteix en quelcom pitjor que un lladre.

Què fer davant de la manca de cares noves? de persones sense contaminar; què fer davant manca d'implicació amb el poble?; el poder allunya de la realitat, del dia a dia.

Es parla així de desafecció i no m'estranya. Al nostre poble part de l'esfera politica ha sortit . premsa perls seus presumptes draps bruts i això és una pena. Si els mateixos que parlen de la qualitat i la excel·lència de la nostra població desprès no la practiquen o tenen al seu voltant a algú que no ho fa i li permeten, són tant o més culpables.

No cal rentar-se les mans, cal rentar una imatge que avui està malmesa. Cal una aposta en ferm per evitar el draps bruts. I calen draps nous i nets per rentar la brutícia.