dissabte, 27 de febrer del 2010

76.000 € menys pels ciutadans de Calafell

Una més de les actuacions que deixen ben retratats al senyor alcalde i els qui el recolcen. L'augment del sou del nou cap de comunicació contractat mitjançant un decret d'alcaldia (podria dir-se "a dit") el passat 15 de febrer i en 10 dies passa de cobrar 30 a 60 mil euros anuals. Millor dit, 76.000 afegint despeses de seguretat social. Un altre càrrec més amb sou astronòmic.

Us heu parat a a pensar el que ens costa a tots els calafellencs el fet de tenir a uns senyors per gestionar el correu, la imatge, la comunicació...? Molts milers d'euros, que semblen no tenir importància per qui va començar la legislatura apujant-se el sou, cosa que havia criticat quan era a l'oposició. Molts milers d'euros que no importen gens per aquell que ha estat dient que els ciutadans en shem d'estrenyer el cinturó. Molts milers d'euros sense importància que no apareixen en els comunicats ni revistes d' "informació" quan es parla de màxima transparència, pero no n'hi ha.

Però, per què tenim un nou cap de comunicació?

Diuen que el cap de comunicació està per fer arribar a la ciutadania les bondats de l'acció de govern. Per favor, ens tracten de tontos? Creuen que el ciutadà no sap sobradament si l'ajuntament ho fa malament o no? Són necessaris 76.000 euros per això?. Ja paguem de la nostra butxaca aquesta revista que ens arriba a les bústies i es vol fer passar com un mitjà informatiu per tenir als ciutadans ben informats però només explica coses bones i te un mínim espai per la opinió de l' oposició. Ja fan servir altres mitjans com la ràdio per vendre la seva pròpia imatge i a nosaltres ens deneguen l' accès per parlar de la nostra problemàtica i inquietut vers aquest POUM. Quina serà la propera? Un grup d'assesors d'imatge a l'estil americà?

Al plè del propassat dijous vaig sentir indignació, senzillament. Perquè els manquen les formes i els manca el fons. Parlen unes coses i fan altres, no prediquen amb l'exemple. I això ens costa calers, en una època en que -com a presidenta d'associació de veïns- trobo més d'un cas que fa esgarrifar dons a la nostra població, no cal anar a l' Àfrica, hi han families que passen gana, així de senzill, així de clar i així de dur.

I en la seva defensa van parlar del passat polític d'altres grups, de que es mereixen lo que cobren, que el poble ha d'estar ben informat. Utilitzar el poble en profit propi és una eina terrible. El poble ja sap qui hi ha al capdavant i el que fa o deixa de fer.

I si no, que li preguntin als afectats del POUM, de Marca Hispànica, del comerç de Segur al centre i a la platja i als comerciants de Calafell sense expositors, sense carnaval al carrer Vilamar, sense....

Encara queden 15 mesos per les eleccions. Encara en veurem de més grosses, no em cap el més mínim dubte.

I, com a reflexió: penseu el que es podria haver arreglat amb 76.000 euros (fanals, forats, voreres...). Van apujar el preu del bus escolar només entrar a governar, per això no havia calés, però per un venedor de campanya sí


Ahir es va celebrar el ple ordinari del mes de febrer. En un principi, al mirar l’ordre del dia d’aquest ple, podia sembla
que no hi havia cap tema important tal i com ja ens tenen acostumats l’equip de govern, però no va ser així.

Dic que ens tenen acostumats perquè només utilitzen la paraula “transparència” i no l’apliquen, perquè intenten que els temes importants del municipi no es discuteixin en la sala de plens i passin per la porta del darrera; per aprovació en junta de govern (reunió de l’alcalde amb els tinents d’alcalde, i per tant, de l’equip de govern) o per decrets de l’Alcalde – President. Abans es passaven les contractacions del personal pel Ple, ara no i així amb un reguitzell d’exemples més que donen per un altre post.

M’agradaria centrar-me en el ple perquè al fer les coses com les fan, per sort per nosaltres i per la ciutadania, hi ha temes en els que la Llei ens empara i els obliga a passar-los pel Ple de la corporació. Així doncs, el destí de la subvenció amb fons FEDER sol·licitada l’anterior mandat i pagada aquest, ha estat un tema que s’ha parlat. Però el que m’ha indignat ha estat la modificació del sou del nou cap de comunicació, càrrec de confiança de l’Alcalde – President, Sr. Jordi Sànchez. Aquest nou cap de comunicació va ser contractat, a través de decret d’Alcaldia, el passat 15 de febrer i amb 10 dies, aquest senyor a passat de cobrar 30.000 €/anuals a 60.000 €/anuals!!!. I si li sumem la Seguretat Social, a l’Ajuntament li costa 76.000 €/anuals. És cert, que quan jo era alcalde tenia contractat a un cap de comunicació, però l’Alcalde s’ha oblidat de dir que ell no només té aquest cap de comunicació que costa 76.000€, sinó que també té un Director d’Alcaldia que costa 96.000€, que està prevista la incorporació del Cap d’Alcaldia que costarà 96.000€ més i que té un coordinador d’àrees (Sr. Romero) que costa 120.000€…l’Alcalde diu que es justifica aquest augment del 100% del sou perquè han de dedicar molt d’esforç i treball. Vol dir, Sr. Sánchez, que el nou cap de comunicació ja ha demostrat, amb tant sols 10 dies, que es mereix aquest augment del 100%? I el senyor Romero, com ha demostrat aquest esforç i treball estant més d’un any de baixa??

Però, per què tenim un nou cap de comunicació?

L’equip de govern ha dit durant el ple que aquesta plaça era necessària per fer complir els “desitjos de l’Ajuntament” d’impulsar la seva comunicació per a poder fer arribar a la ciutadania l’acció de govern.

La veritat?? Aquesta persona és una recomanada pel partit socialista que ve a VENDRE EL PRODUCTE, a rentar la mala imatge de l’equip de govern amb l’alcalde al capdavant!.

Nosaltres creiem que no és necessària la contractació d’aquesta persona i, molt menys, l’augment del sou amb un 100%….passar de 30.000 euros a 60.000€….Quan en l’aprovació del pressupost se’ns diu que han hagut d’estrènyer el cinturó i que les partides pressupostàries són les mateixes o inferiors a l’any passat i que estem en una època de crisi i que les coses no són fàcils, nosaltres ens ho creiem però veiem que ells només utilitzen la crisi per a minorar o congelar les partides destinades a la ciutadania…què faríem amb 30.000€ més per ajuts a les famílies? I si els destinéssim a tapar algun forat (literal!) de molts dels carrers del municipi? I si, els destinéssim a reduir el deute desorbitat que té l’ajuntament?

Quan el partit socialista estava a l’oposició i fins i tot ara tirant en cara temes del passat, perquè quan no tenen arguments que justifiquin allò que és injustificable encara ho fan!, diuen que quan jo era alcalde em vaig gastar 3 milions d’euros en comunicació i propaganda de la meva persona!….i això, ells saben que és totalment fals!…del departament d’alcaldia, en aquell moment i per decisió política, penjaven diversos programes de benestar social i atenció a la ciutadania; com el programa dels jocs de la mediterrània per a la gent gran, el programa d’acollida, l’oficina d’atenció a la ciutadania, entre d’altres!…..projectes que a data d’avui NO estan al departament d’alcaldia i per això la diferència pressupostària!!!!

Sempre ens retreuen el passat i no accepten les crítiques perquè couen….però la veritat és que avui hem tornat a ser espectadors d’una nova mostra d’hipocresia a la que ens té acostumats el Sr. Alcalde; diu que tot allò que han fet els altres està mal fet, que ell és el millor!!…i, en canvi, proposa un augment del 100% del sou al seu nou càrrec de confiança…30.000€ de res!…Nosaltres si que som coherents amb allò que pensem i fem allò que diem, naturalment, hem votat en contra d’aquesta proposta i els agradi o no, amb l’ajut del nou cap de comunicació o sense ella, ho direm amb veu alta i clara.

I a tall d’exemple, us deixo a continuació el dossier de premsa que ha enviat l’ajuntament en relació al ple del mes de febrer….a veure qui troba la notícia del cap de comunicació??…aquesta és la SEVA transparència!


2 comentaris:

Juanjo Iglesias ha dit...

Ya he dejado el comentario en el blog de Joan Olivella pero lo quiero dejar aquí también Sonia, cuantos más se enteren mejor.
Cuando por la pésima gestión y un sin fin de irregularidades cometidas, amiguismos, etc, etc. Los argumentos o se acaban o no se los cree nadie.
¿Qué les queda para seguir viviendo a costa del ciudadano?.
Comprar los votos. Desgraciadamente hay muchos que piensan como decía Groucho Marx, “tengo mis principios pero si no le gustan tengo otros”.
Lo de Grocho lógicamente era de broma, lo de las personas que opinan así no.
Con dinero hay mucha gente que es capaz de cambiarlos. Lo peor es que ese dinero además lo pagamos todos.
¡Vergonzoso lo de este consistorio!

Montse ha dit...

Tots hem tingut la mateixa percepció. Per tant, no estem equivocats tots nosaltres sinó ells.
Gràcies Sònia per recollir aquesta denúncia perquè és indignat que ens intentin convèncer i justificar el sou d'aquest senyor dient que és el sou del mercat actual. Per això ha marxat del diari Tarragona o d'aquest diari digital? si aquí només li asseguren 15 mesos perquè és un càrrec de confiança i si el PSC no torna a guanyar aquest bon senyor plegarà amb ells...